Klassisk carbonara med grädde

Det här är det klassiska receptet på Spagetti carbonara (Spagetti på kolarhustruns sätt) med tillsats av grädde. Tänk på att den ost som i de flesta affärer kallas för Parmesan är Granna Padana, en billigare typ av ost som inte alls håller samma kvalitét som äkta parmesan. OBS! kör alldrig riven parmesan, köp i bit. Det är bättre att köpa Granna padana än att köpa riven Parmesan. Det är lite "tillyxat" då jag här har valt att använda parmaskinka istället för vanligt Bacon.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Spagetti
150 gram Parmaskinka
100 gram Parmesanost (Permigiano di regiano)
1 ägg
2 äggulor
1 dl grädde
Salt
peppar

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Skär till Parmaskinkan i lagom stora bitar och lägg den på en plåt, gärna täckt med ugnsteflon eller silpatmatta och ställ undan så länge. Sätt på pastavattnet. När pastavattnen har kokat upp, lägg i pastan och sätt samtidigt in Parmaskinkan i ugnen. Riv Parmesanen fint. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Salta och peppra, tänk på att Parmaskinkan är lite salt. Övervaka noga ugnen så att Parmaskinkan inte bränns och tag ut den när du ser att den har börjat torka till. När pastan är klar (den skall vara lite al dente) häll av vattnen och häll i äggblandningen i pastakastrullen och blanda allt väl med pastan. Servera pastan på tallrikar och garnera rikligt med Parmaskinka. Smaklig måltid.
Visningar:
6779
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Carbonara recept
Pasta alla carb..
över 2 månader
Carbonara..
över 2 månader
Carbonara..
av jespers
över 2 månader
Spagetti Carbon
över 2 månader
Kycklingpasta
över 2 månader
Nojjans falska ..
över 2 månader