Klassisk sillsallad

Laga denna nordiska specialitet som är ett måste till julhelgen och andra högtider. Den smakar friskt och är enkel att förbereda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

6 rödbetor
5 potatisar av fast sort
1 gul lök
2 ½ dl köttbuljong
2 syrliga äpplen
8 stora saltsillfiléer
200 g kalvstek
200 g inlagd gurka

Dressing:
2 dl gräddfil
1 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
Peppar
1 nypa strösocker

Gör så här

Tvätta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull. Täck över med vatten och koka i 40-50 minuter.

Tvätta potatisen grundligt och lägg den i en kastrull med kokande vatten. Koka i 20 minuter tills potatisen är mjuk.

Skala löken och hacka den fint. Koka upp den tillsammans med buljongen och ställ uppkoket åt sidan.

Spola av rödbetor och potatis med kallt vatten och låt dem svalna lätt. Skala och tärna dem och lägg dem i en skål. Slå uppkoket med lök och buljong över blandningen.

Skölj äpplena, ta bort kärnhuset och tärna dem fint. Skär även sill, kalvstek och gurka i tärningar. Tillsätt de tärnade ingredienserna till rödbets- och potatisblandningen.

Blanda gräddfilen med senap, vinäger och peppar. Smaka av med en nypa socker. Blanda dressingen med övriga ingredienser och låt dra minst 3 timmar eller över natten.
Visningar:
1790
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Sillsallad recept
Rosolli  finsk ..
av kajtsu
över 2 månader
Matig sillsalla
av Queenie
över 2 månader
Smarrig sillsal
av UllaC
över 2 månader
Sillsallad ala
av miwe65
över 2 månader
Matjessillsalla
över 2 månader
Inlagd sill med
över 2 månader