Klassiska Bullar

Smarriga bullar som hör oss svenskar till!
Kan enkelt varieras i fyllnningen.

ca. 40 st

Betyg (0 röster)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
14 – 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
kanel eller vaniljocker

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme.
Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.

Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Rör under tiden ihop smör och socker till fyllningen.

Arbeta den jästa degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
Fördela smör & socker-blandningen på rektanglarna ph strö över kanel eller vaniljsocker.

Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor.
Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.

Lägg dem på plåtar med bakplåtspappe och låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.


-Variationer:
Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel eller mandelmassa i fyllningen.
Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma.
Visningar:
1611
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Bullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
LCHF- Bröd
av Lolan
över 2 månader