Kludda

Ungefär som kroppkakor fast en snabb variant. Mycket omtyckta. Smakar mittemellan kokta och stekta kroppkakor.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

12 medelstora potatisar
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
2 hg randigt fläsk
1 lök

Gör så här

Skala och riv potatisen. Lägg ner i durkslag så att vätskan rinner av. Potatisen blandas med mjölet, salt samt 1 ägg. Skär fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med den hackade löken på en långpanna. Lägg på potatisblandningenovanpå det brynta fläsket och låt stå i ugnen 175° - 200° ca 1 timme och 15 minuter. Kludda serveras med skirat smör och lingonsylt.
Visningar:
10588
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Chokladtoppar á
av Gourmet
över 2 månader