Klyftpotatis

Lite pyssligt att göra men väl värt besväret!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

10-12 potatisar, fast sort gärna Astrix
2 morötter
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
smörolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Ställ in en ungseldfast form i ugnen och sätt ugnen på 225 grader.skala eller borsta potatisen noggrant, skala morötterna och skär dem i grova stavar. Klyfta potatisen. Lägg alltihop i en skål med kallt vatten. Koka upp ca 1,5 l vatten i en vattenkokare. Lägg över potatis och morötter i en gryta. Salta och häll på det kokande vattnet. Koka i 5 minuter. Under tiden, skär rödlöken i "båtar", hacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 3-4 msk smörolja. Slå av vattnet på potatisen, lägg på locket på grytan, skaka den rejält några gånger. Ytan på potatisklyftorna ruggas upp och kan ta upp smaker...
Häll alltihop i stekpannan ihop med löken.Peppra och salta ev lite till. Fräs en stund tills potatisen får lite färg. Ta ut formen ur ugnen, häll över potatisen, jämna till, och låt gå på 200 grader ca 15 minuter.
Visningar:
1571
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader