Klyftpotatis

Basrecept! Myckelt enkelt att variera beroende på smak, tycke, kött, årstid eller annat ...

Betyg (4 röster)
Antal personer
5 - 6

Ingredienser

10 medelstora potatisar
vatten
havssalt / grovsalt
4 - 6 msk olja
timjan / rosmarin / dragon (- smaken och tillfället avgör vilken krydda man vill ha för tillfället!)
paprikakrydda
grill- & allkrydda
örtsalt

Gör så här

1. Tvätta (eller skala) potatisen. Skär den i klyftor på längden. Koka i kastrull smaksatt med havssalt, högst 3 minuter .
OBS! Häll bort vattnet innan potatisen hinner bli mjuk.
2. Blanda oljan med kryddorna i en bytta. Låt den gärna stå och dra en stund! Häll oljan över potatisen i kastrullen och skaka om så alla potatisar blir insmorda av din örtolja.
3. Flytta över potatisklyftorna i en smord ugnsfast form i en 225-gradig ugn i ca 25 - 30 min.
Visningar:
7054
Sparat:
154

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader