Knäckig äppelkaka

Har inte provat, men låter gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen
Rivet skal av en ½ citron
1 tsk potatismjöl
1 msk socker

Toscasmet:
1 dl hasselnötkärnor
1 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

* Sätt ugnen på 225 grader.
* Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen.
* Tryck ut den i pajformen.
* Nagga med gaffel.
* Låt vila kallt 30 minuter.
* Förgrädda pajskalet 10 minuter.
---
* Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dessa och citronskalet i pajskalet.
* Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena.
---
* Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka upp.
* Bred smeten över äpplena.
* Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
* Servera med vispgrädde eller vaniljsås.
Visningar:
1768
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Äppelkaka recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Amerikansk äppe
av evaldo
över 2 månader
GI-äppelkaka
av eiros
över 2 månader
Äppelkaka med k
av lennali
över 2 månader
Galet god äppel
över 2 månader