Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Betyg (3 röster)
Antal personer
8 st
Knäckig äppelpaj

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen
Rivet skal av ½ citron
1 tsk potatismjöl
1 msk socker

Toscasmet:
1 dl hasselnötskärnor
1 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet 10 min.

Skala och skär äpplena i tunna skivor.Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övrigingredienser i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över äpplena.

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Servera med grädde eller vaniljsås.
Visningar:
12189
Sparat:
113

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader