Knäckig kokos-paj

Gyllene sirap, grädde och en liten nypa salt resulterar i den allra ljuvligaste knäck-smak. Den här pajen bakas med blåbär och serveras med hallon-grädde. Gammaldags smaker i modern kombination

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Knäckig kokos-paj

Ingredienser

Ca: 300 g färdig pajdeg, eller hemlagad enligt ditt eget favoritrecept
1,75 dl sirap
100 g färska, vita brödsmulor
60 g kokosflingor
1 ägg, lätt uppvispat
1 tsk Jozo Maldon Sea Salt
1 ½ dl vispgrädde
100 g färska blåbär
Florsocker, för dekoration

Hallongrädde:
1 ½ dl vispgrädde
100 g färska hallon
1 tsk strösocker

Gör så här

Kavla ut pajdegen till en cirkel som är 30 cm rakt över. Använd den för att klä en rund form som har en diameter på ca 20 cm. Låt stå i ca 15 min. Värm under tiden upp ugnen till 175ºC.

Blanda brödsmulorna, kokosflingorna, saltflingorna, ägget, 1 ½ dl grädde och sirapen till en smet. Skopa ner denna i pajskalet med en sked och bred ut så att smeten fyller hela skalet. Släpp ner blåbären i smeten på lite snyggt avstånd från varandra. Pressa ner dem en liten bit i smeten.

Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter, så att pajen blir gyllenbrun. Ta ut den och låt svalna.

Gör hallon-grädden:
Vispa 1 ½ dl grädde. Mosa hallonen lätt med en gaffel och rör ner i grädden tillsammans med socker.

Skär upp pajen i tårt-bitar och lägg på assietter. Sila lite florsocker över varje assiett (ser väldigt proffsigt ut!) och servera med en klick hallongrädde.

Tips!
De färska brödsmulorna gör du enkelt genom att köra två skivor av gårdagens bröd i matberedaren!
Visningar:
8218
Sparat:
360

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader