Knäckpäron i choklad

Päron ger frisk smak till en efterrätt. Under ett täcke av härlig seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel, blir de en ljuvlig upplevelse.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 tsk smör
4 fasta päron

Knäckglasyr:
50 g smör eller margarin
3/4 dl grädde
½ dl socker
½ dl hackade nötter
1 dl mandelspån
1 tsk kakao

Gör så här

Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.

Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.

Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop ca 8-10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg.

Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.

Fördela knäckglasyren över päronen. Grädda dem i ugnen, 225 grader ca 10 minuter eller tills päronen känns mjuka.
Visningar:
927
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.