Knäckpaj

En söt syndigt god paj som avnjuts i små mängder tillsammans med osötad vispad grädde som perfekt balanserar det söta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10

Ingredienser

PAJDEG:
2 1/2 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk socker
1 äggula
FYLLNING:
2 ägg
1 1/2 farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör
2 dubbeldajm (56 gram)
2 dl matlagningsyoghurt till servering

Gör så här

1. Hacka ihop, mjöl, smör, socker och äggula och arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i ca 10 minuter. 3. Sätt ugnen på 150o grader. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 min. 4. VIspa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 6. Hacka dajmen och strö över den. Låt kallna. Servera pajen kall med vispad grädde.
Visningar:
2462
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Knäckpaj recept
Rabarberknäckpa
av lennali
över 2 månader
Knäckpaj
av Lisa62
över 2 månader