Knaprig ägglåda

En suveränt god kvällsrätt. Räkorna kan man byta ut med kräftor, krabba mm

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4-6 hårdkokta ägg
4 hg räkor med skal
1-2 buntar dill
Gratängsås:
2 msk margarin
3 ½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt och peppar
smält smör och brödtärningar

Gör så här

1.Skiva äggen och lägg dem i en smord form.
2. Rensa räkorna och lägg dem på äggen.
3. Strö över dillen.
4. margarin i en kastrull och rör i mjölet.
5. Späd med mjölken.
6. Låt koka på svag värme 5 minuter.
7. Krydda.
8. Häll såsen över äggen.
9. Sist doppas brödtärningar i smält smör och lägg överst i formen.
10. Gratinera i 225 grader cirka 15 minuter.
11. Servera med en sallad
Visningar:
4903
Sparat:
109

LIKNANDE RECEPT

Ägglåda recept
Ägglåda med spe
av MrsC
över 2 månader
Ugnsbakade grön
av Queenie
över 2 månader
Kall ägglåda
av Lovis
över 2 månader
Annas ägglåda
över 2 månader