Knaprig rosmarinpotatis

Knaprig rosmarinpotatis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Knaprig rosmarinpotatis

Ingredienser

1 kg potatis, till exempel King Edwards
2-3 kvistar färsk rosmarin
2 tsk Jozo Maldon Sea Salt
5-6 msk oliv- eller solrosolja
Nymalen svartpeppar

Gör så här

Skala potatisen och skär i ganska stora bitar, ca 4 cm tvärs över. Koka i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och skaka potatisen lite i durkslaget så att kanterna rugglas upp lite.

Finhacka rosmarinen och blanda med saltflingorna.
Värm ugnen till 200 ºC. Häll oljan i en ugnsfast form och värm upp oljan i ungefär 5 minuter. Ta ut formen och lägg försiktigt över potatisarna ner i oljan. Strö över salt, rosmarin och svartpeppar.

Ställ in formen i ugnen igen och ugnsstek potatisen i 25-30 minuter. Vänd dem lite då och då så att de blir vackert gyllene och knapriga på alla sidorna.
Visningar:
2351
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Rosmarinpotatis recept
Knaprig rosmari
av MrsC
över 2 månader
Rosmarinpotatis
av MrsC
över 2 månader
Baconlindad fyl
av Queenie
över 2 månader
Schweiserkotlet..
över 2 månader
Parmalindad kyc
av mumsis
över 2 månader