Knapriga kycklingvingar

Du lyckas bäst med de knapriga kycklingvingarna om du lagar dem i en wok tillsammans med fint kryddade grönsaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 kycklingvingar
1 kg mangold
2 vitlöksklyftor
200 g sojaböngroddar
50 g valnötskärnor
2 cm färsk ingefära
Salt
Kajennpeppar
2 dl jordnötsolja
1 dl hönsbuljong
Saften av en apelsin
½ knippa persilja

Gör så här

Ansa och skölj mangoldbladen väl, låt dem rinna av och skär dem i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Spola av sojaböngroddarna och låt dem rinna av. hacka valnötskärnorna. Skala ingefäran och hacka den fint. Skölj och torka av kycklingvingarna och krydda dem med salt och kajennpeppar.

Hetta upp oljan i en wokpanna och stek kycklingvingarna på medelvärme i oljan 10 minuter tills de är gyllene och knapriga. Vänd dem en gång. Ta upp kycklingvingarna ur wokpannan och håll dem varma. Häll ut all olja utom 1 msk.

Sätt upp värmen och fräs mangold, vitlök, böngroddar, nötter och ingefära under omrörning i den resterande oljan tills mangoldbladen blivit mjuka. Häll över hönsbuljong och apelsinsaft, blanda väl och låt koka upp. Smaka av med salt och kajennpeppar.

Lägg kycklingvingarna ovanpå grönsakerna. Hacka persiljan och strö den över rätten. Servera med ris.
Visningar:
1044
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Kycklingvingar recept
Mina bästa kyck..
över 2 månader
Kyckling adobo
av jas65
över 2 månader
Buffalo wings
av FiaBerg
över 2 månader
Buffalo chicken
över 2 månader
Hot Buffalo Chi..
av aspfors
över 2 månader
Lätt Thai Kyckl
över 2 månader