Knapriga nudelplättar

Knaperstekta nudlar garnerade med salami, tomatskivor och mozzarellaost är ett originellt tilltugg till en öl eller ett glas vin.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

200 g nudlar eller spaghetti
1 ägg
2 msk kaffegrädde
4 msk smör eller margarin
3 tomater
2 mozzarellaostar à 125 g
½ knippe basilika
200 g salami, skivad
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Dela nudlarna i mindre bitar och koka dem enligt anvisningen på förpackningen, spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Vispa samman ägg och grädde och blanda ner nudlarna.

Smält matfettet i en fettsnål stekpanna. Forma 16 runda plättar med hjälp av en matsked och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.

Skölj tomaterna och skiva dem. Skiva mozzarellan i 16 skivor, använd en äggskivare. Skölj och skaka basilikan torr, nyp av bladen.

Lägg tomat- och salamiskivor på nudelplättarna, krydda med svartpeppar. Lägg därefter på mozzarellaskivorna. Salta och peppra. Garnera med basilikablad och servera.
Visningar:
793
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Varm sweet-chil
över 2 månader