Knapriga timjanskex

Dessa fantastiskt goda kex passar väldigt bra till ostbrickan. De doftar och smakar av färsk timjan och är perfekta till en krämig färskost, gärna hemmagjord.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

3½ dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 msk råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 msk färsk timjan
75 g kallt smör
5 msk olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och salt väl.

Hacka de färska timjanbladen fint och blanda även ner dem. Skär smöret i kuber och arbeta in mjölblandningen till en smulig massa.

Tillsätt oljan och arbeta ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen tunt, ca 4 mm, mellan två ark lätt mjölad plastfolie.

Sporra, skär eller ta ut kexen med ett mått och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Grädda ca 10 minuter eller tills kexen fått en gyllene färg. Låt kexen svalna på plåten så att de blir krispiga.

Servera gärna med gorgonzola och päron eller hemmagjord örtost.
Visningar:
902
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.