Knapriga vitlöksbröd

Dessa välkryddade baguettebröd sprider en fantastisk doft av vitlök, örter och parmesan. De är jättegoda till sallader och soppor, även till grillat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

1 baguette , ca 200 g
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk persilja
2 msk färsk eller torkad timjan
2 tsk färsk eller torkad mejram
½ tsk paprikapulver
2 msk riven parmesanost

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Dela baguetten på längden.

Pressa vitlöken i en liten skål. Häll över oljan och rör om.

Hacka persilja och örtkryddor. Blanda dem med paprikapulver och parmesanost i en annan skål.

Pensla vitlöksoljan på brödhalvorna och strö sedan över örtblandningen. Lägg brödet i aluminiumfolie och baka 5-7 minuter i övre delen av ugnen. Passa noga så att de inte bränns.

Ta ut bröden och skär dem i bitar. Servera dem varma.
Visningar:
1278
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Vitlöksbröd recept
Vitlöksbröd näs..
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Kycklingsouvlak
av ros
över 2 månader
Cowboysoppa
av MrsC
över 2 månader