Koka Kräftor

Detta blir supergoda havskräftor!

Betyg (1 röst)
Antal personer
2-3

Ingredienser

3 liter vatten
1 dl grovt salt
1 - 2 sockerbitar
Dillkronor eller dillfrö

Gör så här

Koka upp lagen. Lägg i kräftorna. När första ”kokbubblan” syns igen så ta bort kastrullen från plattan. Låt kräftorna stå kvar och svalna i sin lag utan lock.
Låt dem gärna stå i lagen ca12 timmar innan du tar ur dem ur lagen.

Behöver du koka i flera omgångar och bara har en kastrull? Häll över kräftor och lag i t ex en noggrant rengjord hink. Sterilisera den gärna med kokhett vatten innan.
Tänk också på att inte ta i kräftorna med händerna om det kan undvikas. De är känsliga för bakterier.
Visningar:
2331
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader