Kokosäppelkaka med yoghurtsås

Underbart gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
1st paj
Kokosäppelkaka med yoghurtsås

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten

Fyllning:
3 äpplen
2 ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 dl kokos
2 dl matyoghurt
2 msk vetemjöl

Sås:
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 dl matyoghurt
1/2 dl farinsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör, mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 min. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 min.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matyoghurt och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt pajen kallna. Strö ev över lite kokos.

Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera såsen till äppelkakan.
Visningar:
1531
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Kokosäppelkaka recept
Gudruns gröna ö..
av ros
över 2 månader
Kokosäppelkaka
av lennali
över 2 månader
Smarig kokosäpp
över 2 månader
Kokosäppelkaka
över 2 månader
Kokosäppelkaka
av Fin
över 2 månader