Kokos- och chokladrulle med limekräm

15 min + 5 min i ugn
Rulltårtan kan bakas flera veckor innan festen och frysas in. Variera smaken på fyllningen med andra citrusfrukter.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos

Kräm:
1 lime
100 g smör
2 dl florsocker
några droppar grön
hushållsfärg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med kokosen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten.
3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en bakduk.
4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt lime-
skal och limesaft. Färga krämen svagt grön med hushållsfärg.
5. Bred krämen på kakan och rulla ihop hårt. Förvara kakan kallt till servering.
Visningar:
575
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Chokladrulle recept
Chokladrulle me..
av Lilloo
över 2 månader
Havrepaj med li..
över 2 månader
Chokladkrämspaj
av Amika
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Kolatårta med k
över 2 månader
Chokladkolatårt
över 2 månader