Kokosbollar

Gott och Glutenfritt och någonting att längta efter!

Betyg (21 röster)
Antal personer
ca 20 st
Kokosbollar

Ingredienser

4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokande vatten

GARNERING:
Strössel
4 - 5 dl kokosflingor
1 msk kakao

Gör så här

1) Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.Tillsätt detta till sockerblandningen.
2) Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 min. till en pösig smet.
3) Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Sikta det om det är klimpigt.
Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
4) Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
5) Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
6) Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
7) Förvara dem svalt.

De går alldeles utmärkt att frysa in kokosbollarna. Lägg smör-bakplåtspapper emellan dem så går det lätt att ta fram en och en.
Visningar:
43776
Sparat:
1202

LIKNANDE RECEPT

Kokosbollar recept
Ljusa kokosboll..
över 2 månader
Johannas fyrkan
över 2 månader
Chokoladdoppade
över 2 månader
Bountybollar
över 2 månader
Kokosbollar
av Lollim
över 2 månader
Mums-mums
över 2 månader