Kokoslängd

Gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

1 ½ dl mjöl
25 g jäst
75 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl socker
2 krm salt
½ ägg
ca 6 ½ dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ½ msk mjölk
1 ½ msk vetemjöl
2 dl riven kokos

Pensling:
½ ägg

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den fingervarmt mjölken och rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter socker, salt och ägg. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär av ca en fjärdedels bit och dela denna i fyra lika stora bitar.
Kavla ut den större degbiten och lägg den i bottnen på en avlång smord bakform ( pajform) ca 13 x 36 cm. Rulla ut de fyra mindre bitar till tunna längder och sno dem samman två och två. Lägg snoddarna runt kanten likt en ram och nyp samman dem i skarvarna. Ställ brödet att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Medan brödet jäser, mät upp alla ingredienserna till fyllningen utom kokosflingorna i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta därefter kastrullen från värmen. Blanda ner kokosflingorna. Pensla den snodda kanten med lätt uppvispat ägg och klicka ut kokosmeten jämnt mitt på vetelängden. Grädda därefter brödet i 18-20 minuter. Lossa brödet ur formen då det kallnat
Visningar:
905
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR