Kokospanerad soja- och ingefärsfisk med stekt ris

Fisk med asiatisk touch

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 dl kokosflingor till rostning
400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
1-2 msk soja eller katjap manis
3 krm salt
3-5 krm ingefära
0,5 dl kokosflingor till panering
0,5 dl dinkelmjöl fullkorn
2 msk flytande margarin eller rapsolja

Stekt ris:
2 morötter (ca 150 g), i tunna strimlor
200 g broccoli, i små buketter
4-5 salladslökar (ca 100g), i tunna skivor
2 msk flytande margarin
2 ägg, uppvispade
Ca 8 kokt långkornigt ris (2,5 dl okokt)
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl kokosflingor
0,5 citron, i klyftor

Gör så här

Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.

Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.

Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.
Visningar:
1040
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Pepprig wok med
av Fin
över 2 månader