Kokosris med grönsaker

Här blandas det doftande jasminriset med smörfrästa kokosflingor.
Det ger ett saftigt och spännande ris med massor av krispiga grönsaker.
Mangoldskotten kan du byta ut mot solrosskott eller böngroddar.
Servera gärna med ett gott bröd till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 st

Ingredienser

1 dl kokosflingor
2 msk smör
2 dl jasminris
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche

400 g strimlade grönsaker, exempel: Paprika Sockerärter, Kål, Lök
1 msk färsk, riven ingefära
½ tsk salt
1 knippe röda mangoldskott

Gör så här

Fräs kokosen i smöret i en kastrull.
Lägg i riset och buljongtärningen. Häll på vattnet.
Låt riset koka på svag värme tills det är klart.
Rör ner crème fraiche.
Fräs grönsakerna i smör i en stor stekpanna. Krydda med ingefära och salt.
Servera riset till grönsakerna och strö över mangoldsskotten.
Visningar:
724
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kokosris recept
Thaibiff med ko..
av majamia
över 2 månader
Ugnsgratinerad ..
över 2 månader
Isodieten- exot
över 2 månader
Karibiska grill
över 2 månader
Älggryta med as
av Tinak
över 2 månader