Kokostoscakaka

Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.

Betyg (10 röster)
Antal personer
25-35 st
Kokostoscakaka

Ingredienser

4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
1 påse (200 g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör

Gör så här

Sätt på ugnen. 200 grader. Smält smöret.

Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.

Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.


Gör under tiden glasyren i en kastrull.

Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.


När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Visningar:
9934
Sparat:
200

LIKNANDE RECEPT

Kokostoscakaka
över 2 månader
Kokostoscakaka
över 2 månader