Kokt kalv i dillsås

En klassiker som till mesta delen sköter sig själv på spisen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g grytbitar av kalvkött
Grönsaks- eller hönsbuljong från tärning
1 gul lök i bitar
1 morot i bitar
8 vitpepparkorn
Dillstjälkar
Vatten
Salt

Dillsås:
5 dl kalvbuljong
1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk socker
1 st stor knippa dill, hackad
Salt
Vitpeppar från kvarn

Gör så här

Blanchera köttet genom att koka upp det i saltat vatten och sedan skölja av det under rinnande vatten.

Lägg köttet i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.

Sila av buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 deciliter kvar.

Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter.

Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar. Lägg ner köttet i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.
Visningar:
1807
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Dillsås recept
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader
Panerad fisk me
av evaldo
över 2 månader
Fiskgratäng med
av akk
över 2 månader
Lättlagad morot..
över 2 månader
Dillsås
över 2 månader
Fiskgratäng med
över 2 månader