Kokt kyckling i dillsås

Husmanskost som alla gillar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 färsk kyckling

Buljong:
1 gul lök
1-2 morötter
1½ liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vitvinsvinäger
1 msk smör
Dillstjälkar
3 lagerblad
Salt
8 vitpepparkorn

Dillsås:
6 dl buljong
1 dl grädde
1 dl klippt dill
3 msk maizena + lite kallt vatten
Salt
Peppar
Vinäger

Gör så här

Skölj kycklingen och bind eventuellt upp den med ett hushållssnöre.

Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, vinägern, matfett, dillen, lagerbladen, lite salt och pepparkornen. Låt koka under lock ca 10 minuter.

Lägg i kycklingen. Låt den koka 40-50 minuter och ta sedan upp den. Ta bort skinnet, bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Häll på lite av buljongen och håll varmt.

Sila buljongen i en annan kastrull och koka ihop den till hälften. Tillsätt grädden och vispa ner dillen och maizenan utrörd i lite vatten. Koka ytterligare en minut. Rör ner smöret. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med potatis och sockerärter.
Visningar:
1763
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader