Kokt kyckling med currysås

En jätte god middagsrätt som är både billig och enkel.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 st hel kyckling
2 liter vatten
1 st gul lök
1 st Morot
1 näve vitpepparkorn
1 näve svartpepparkorn
0,5 näve salt
3 st lagerblad
Currysås:
2 msk margarin
3 msk curry
2 msk vetemjöl
2 dl buljong från kycklingen
2 dl grädde eller mjölk
1 nypa salt

Gör så här

1. Lägg kycklingen i en kastrull. Fyll med vatten så att det täcker hela kycklingen. Lägg i gul lök, morot samt kryddorna i vattnet med kycklingen.
2. Låt koka upp under lock. Vrid ner värmen och låt koka långsamt i ca en timme under lock.
3. När kycklingen är helt genomkokt, tag ut kycklingen. Smält margarin i en kastrull och häll i curryn. Rör om ordentligt.
4. Häll i mjölet och rör om så att mjölet fördelar sig. Häll sedan i buljongen och grädden eller mjölken. Smaka av med salt och ev mer curry.
5. Skär kycklingen i bitar. Servera kyckling och currysås med ris och en sallad till.
Visningar:
5831
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Chicken nuggets..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader