Kokt sej med ägg och räksås

God och lättlagad fisk

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

250 g sej el torsk
2,5 dl vatten
0,75 msk salt

Sås:
1 hårdkokt ägg
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
2,5 dl mellanmjölk
0,15 st buljongtärning
50 g skalade räkor
Cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
0,5 dl finhackad persilja
0,5 kg potatis

Gör så här

Koka upp vatten och salt i en låg vid panna. Lår fisken koka i 3-4 min. Ta upp med hålslev. Häll ut spadet.

Sås:
Koka äggen i 7-8 min. Smält margarin i en kastrull. Strö över mjöl och rör så att det smälter. Späd med mjölk. Låt koka i 5 min. Tillsätt buljong, hackat ägg och räkor. Låt såsen bli riktigt varm. Smaksätt med cayennepeppar, salt och vitpeppar, strö sedan över klippt persilja.

Servera med potatis och rårivna morötter.
Visningar:
2627
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Räksås recept
Räksås till lax
av evaldo
över 2 månader
Laxpasta
av Bojka
över 2 månader
Nalle Puhs goda
över 2 månader
Mormors fiskgra
av Anten
över 2 månader
Pasta med räkor
över 2 månader
Räkpasta
av evaldo
över 2 månader