Kokt svartrot med smörsås

Man äter väl inte svartrot så ofta. Men det är ganska gott tycker jag..

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g svartrot
1 msk mjöl
1 msk pressad citron
100 g smör
½ dl ströbröd
persilja
1 grönsaksbuljongtärning
½ l Vatten
Salt

Gör så här

Skala svartrötterna med en potatisskalare och lägg dem i vatten med mjöl och citronsaft. De mörknar annars snabbt. Ta upp dem ur vattnet och koka dem i lättsaltat vatten 15 - 20 minuter. Smält matfettet i en stekpanna. Häll i ströbrödet och låt det fräsa en stund. Smaksätt med buljongen. Lägg upp svartrötterna på ett varmt serveringsfat, häll över smöret och strö på hackad persilja.
Visningar:
1850
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Smörsås recept
Älgfärsbiffar m..
över 2 månader
Cevapcici
över 2 månader
Sandefjordsgrat
av Jessika
över 2 månader
Helstekt vitlök
över 2 månader
Escoffiers smör..
över 2 månader
Rosastekt kalvf
över 2 månader