Kokt torsk med äggsås

Klassisk husmanskost. Går naturligtvis bra med hoki eller annan fisk också.
Servera med potatis och små gröna ärter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfilé
½ tsk salt
5 dl fiskbuljong

Sås:
1 st ägg
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.

Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.

Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Visningar:
2726
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Kokt torsk med ..
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader