Kokt torsk med grönsaksragu

En verklig omtyckt fiskrätt, där den krämiga ragun med sina strimlade grönsaker får finfin smak av gräslöken.

Du kan även använda spättafilé eller koljafilé som tillagas som receptet.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Kokt torsk med grönsaksragu

Ingredienser

600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 citron

Grönsaksragu:
1 - 2 morötter
1 fänkål
2 msk margarin eller smör
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
2 dl créme fraiche
0,5 knippa gräslök

Gör så här

Lägg fisken i en låg och vid panna. Salta och peppra. Pressa över citronsaft.

Täck med smörat papper eller lock. Låt fisken koka i sitt eget spad på medelvärme, 8-10 min.

Skala morötterna. Strimla dem fint. Skölj och strimla också fänkålen fink.

Smält matfettet i en kastrull. Lägg i grönsakerna och låt den fräsa utan att ta färg, ca 5 min.

Salta, peppra och häll på buljong och créme fraiche. Låt detta koka ca 10 min.

Klipp gräslök över.

Servera den kokta fisken med ragun och kokt potatis.
Visningar:
3358
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader