Kokta Brödbollar (Semmel knödel)

Det finns många varianter på knödlar, den här är med bröd och även här kan det varieras. Går även att göras på färsk franska, du får du en annan konsistens. Lätt och enkelt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-7

Ingredienser

2 st torra Långfranskor ( 1 st Jätte Franska)
4 st Ägg
4 dl Mjölk
2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Salt

Gör så här

Koka upp en STOR gryta med vatten/salta.

Skär långfranskan i tärningar (sockerbits storlek), lägg tärningarna i en stor bunke.

Blanda samman ägg, mjölk, salt, häll sedan det över brödet.

Blanda mjöl, bakpulver, häll det över brödet och arbeta in mjölet lätt.

Baka ihop stora bollar (tennisbolls storlek), skölj bollarna i vatten.

Rulla bollarna i mjöl, stoppa sedan dom i kokande vatten.

Kokas i 20 minuter , dela sedan dom på mitten.


Till knödeln serveras en mycket sås rik köttgryta.
Knödeln ersätter potatisen.
Visningar:
6281
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Szegediner gula
av Ullis2
över 2 månader
Aprikosknödel
av zonale
över 2 månader
Surkål med fläs..
av Bengt
över 2 månader
Österiksk gulac
av irmeli
över 2 månader
Köttknödel på A
över 2 månader
Bef Stroganov
av JE
över 2 månader