Kokta rödbetor med kantareller och parmesan

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

16 minirödbetor, ca 2 cm i diameter
2 tsk anisfrön
2 tsk kumminfrön
1 msk salt
2 msk äppelcidervinäger
1 l rensade kantareller
2 schalottenlökar
3 msk smör
salt och peppar

Senapsvinägrett:
2 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
3 tsk äppelcidervinäger
5 cl druvkärneolja

Garnering:
2 msk hackad persilja
50 g parmesan eller västerbottensost

Gör så här

1. Avlägsna roten och blasten från rödbetorna och picka dem lätt med en gaffel. Lägg ner dem tillsammans med kryddorna i en kastrull, häll på äppelcidervinägern och täck med vatten. Låt koka ca 30 minuter. Ta upp rödbetorna och lägg dem på hushållspapper. När de svalnat dra skalet av rödbetorna och dela dem.

2. Stek svampen knaprig i smör. När svampen börjar bli klar, tillsätt den hackade löken och låt fräsa med. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.

4. Värm rödbetorna i lite smör. Strö över den steka svampen och ringla över lite vinägrett. Garnera med tunt skivad ost och strö över persiljan.
Visningar:
1161
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader