Kolaklubbor

Kolaklubban smakar nästan som dumleklubbor. Kolasmeten bör koka
tills den är 130°, hårt kulprov för att den ska kunna skäras till klubbor
och sättas på pinne.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
8 kraftiga grillpinnar
150 g mjölkchoklad

Gör så här

1. Koka farinsocker, sirap och vispgrädde i en låg vid kastrull.
Låt koka ca 30 minuter utan lock tills smeten är 130°.
2. Rör ner smöret klickvis. Häll smeten i en form med bakplåtspapper,
14x14 cm. Låt stelna något i kylen. Skär 16 bitar med oljad kniv
eller klipp med sax. Dela pinnarna på mitten, stick in en i varje
kolabit. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren om de inte
doppas direkt.
3. Smält chokladen i bitar i mikrovågsugn eller i en skål över vatten-
bad. Doppa klubborna i chokladen. Stick ner klubborna i en ägg-
kartong eller oasis som blommor brukar sättas i för att chokladen
på klubborna ska stelna. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan
lagren.
Visningar:
1136
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Kolaklubbor recept
Chokladkolaklub..
av Fin
över 2 månader
Kolaklubbor
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR