Kolaruta med kokos

En god kaka som är smidigt att göra i långpanna

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

Smet:
3 Ägg
3 dl Socker
3 dl Vete mjöl
3 tsk Bakpulver
1.5 dl Kallt vatten

Kräm:
150 g Smör
2 Äggulor
1,5 dl Socker
3 tsk Vaniljsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i resten av ingredienserna (Vetemjöl, vatten, bakpulver) och gör det till en jämn smet.

Häll sedan smeten i en långpanna ca 40x30 cm med bakplåtspapper. Låt kakan stå i ugnen ca 15 minuter på 175 grader.

Så här gör du krämen. Smält margarinet i kastrull och blanda i resterande ingredienser och låt detta koka lätt på svag värme. OBS Mycket lätt att det bränner fast.

Låt kakan svalna innan du breder ut krämen. När du brett ut krämen så strör du kokos över kakan.
Visningar:
852
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Kolarutor med p
av UllaC
över 2 månader
Malins kolaruto
av Prima
över 2 månader
Mjuka kolarutor
över 2 månader
Krispsega kolar
över 2 månader
Hemmets kolarut
av Bodil56
över 2 månader
Mjuka kolarutor
av Bodil56
över 2 månader