Kolibritårta (Hummingbird cake)

Den här tårtan är en banan- och ananastårta med pecannötter. Jag har stulit receptet från en amerikansk sida och översatt det med svenska mått. Det är därför som måtten kan verka lite udda som tex 7.2 dl Jag har inte hunnit testa den än. Det är en mycket gammal och populär tårta i sydstaterna.

För att översätta recept från engelska till svenska använder jag http://www.recepthjalpen.se/

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Kolibritårta  (Hummingbird cake)

Ingredienser

Tårtbotten:
7.2 dl vetemjöl
2.4 dl socker
2.4 dl brunt socker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
2.4 dl rapsolja
2.4 dl krossad ananas
2.4 dl grovt hackade rostade pecannötter

3 mediumstora mogna bananer
2 tsk kanel
1 tsk muskotnöt
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk butterscotch flavouring, hittar ingen försäljare i Sverige för detta.


Cream Cheese icing:
4.2 dl Philadelphiaost
2.1 dl smör
2.2 dl shortening, enligt ordlista är det olja eller smör eller båda. Här får man nog testa sig fram. Så mycket olja verkar mycket!
2 tsk vanlijextrakt
1 kilo florsocker.
1 – 3 msk mjölk, Så att frostingen blir bredbar i konsistensen.

Gör så här

Rosta pecannötterna i 5 minuter i 180 grader i 5 minuter. Rör ett par gånger. Detta ska göras innan man hackar dem.

Värm ungen till 180°C. Smörj två 23 centimeter stora tårtformar. Lägg i
väl smors bakplåtspapper. Damma över lite mjöl.

Häll ihop mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver, kanel och muskotnög. Rör socker, ägg och olja så det blir poröst. Rör i ananasen. Rör försiktigt i mjölblandningen. Skär bananerna i kvartar på längden och kuber. Rör i bananerna och nötterna. Häll i hälften i vardera tårtform. Baka i ca 30 – 35 minuter eller till dess att kakan är klar. Den ska vara torr i mitten.

Vänd kakan upp och ner på ett fat och låt den kallna.


Rör ihop alla ingredienser till frostingen så att den blir mjuk. Lägg i mellan och använd resten på ovansidan. Använd fantasin.
Visningar:
8672
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.