Kondiskaka med nötter

Mums

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 20 st
Kondiskaka med nötter

Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 ½ msk kallt vatten

Fyllning:
3 ägg
1 ½ dl socker
1 1/4 dl ljus sirap
½ tsk salt
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
3/4 dl russin
40g smör eller margarin
20 aluminiumformar

Gör så här

Ugn: 175°

Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt en stund. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda kulor och platta ut dem till runda kakor. Tryck ut dem i aluminiumformarna.

Vispa upp äggen. Smält matfettet. Grovhacka nötterna och blanda samman dem med russinen.

Blanda samman sirap, socker och salt i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Häll blandningen i en tunn stråle, under vispning, i de uppvispade äggen.

Tillsätt det smälta matfettet och nöt- och russinblandningen. Fördela fyllningen i de ogräddade formarna. Ställ dem på bakplåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills fyllningen har "stannat".
Visningar:
1605
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Banankaka med f
av Lolan
över 2 månader
Kolabåtar
över 2 månader
Ljuvliga mazari
över 2 månader
Knäckrutor
av Lolan
över 2 månader
Kondiskakor
av mojans
över 2 månader
Molusk
över 2 månader