Konfektkaka

Ett bra recept på mjuk kaka kan varieras i det oändliga. Det är viktigt att mängden smet är i balans med det goda som tillsätts, t.ex. frukt och choklad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 bitar

Ingredienser

200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
250 g keso
2 ägg
1 dl valnötter
50 g mörk blockchoklad
200 g mandelmassa
1 påse syltade apelsinskal, ca 50 g
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en slät hålform, ca 1½ liter.

Rör matfett och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Rör ner keson. Separera äggen i vitor och gulor. Rör ner en äggula i taget i smeten.

Hacka valnötterna och blockchokladen grovt. Riv ner mandelmassan i smeten. Tillsätt apelsinskal, hackade valnötter och choklad. Rör om så att allt blandas.

Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Rör inte för häftigt så att äggvitan förlorar sin fluffighet. Häll smeten i formen.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Låt den stå en stund i formen. Stjälp upp kakan på galler.
Visningar:
810
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Konfektkaka recept
Konfektkaka - m..
av Kajenn
över 2 månader
Konfektkaka
av Linn_Z
över 2 månader
Konfektkakor
över 2 månader
Grevens Konfekt
över 2 månader
Konfektkaka
över 2 månader