Konjaksägg

Det här blir de vuxnas eget godis till kaffestunden eller på påskbordet. Med en skvätt konjak får chokladtryffeln en smaskig smak med sting.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1½ dl vispgrädde
300 g mörk choklad
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 msk konjak

Garnering:
1 msk kakao
4 msk strösocker

Gör så här

Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt sönder chokladen och blanda i. Tillsätt socker, vaniljsocker och kakao. Blanda i konjaken. Låt vila i kylskåp över natten.

Forma tryffeln till ägg som doppas i kakao-sockerblandning.

Förvara i kylskåp.
Visningar:
806
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Konjaksägg
över 2 månader