Konjaksbollar

De här goda läckerbitarna med smak av konjak och aprikos är en enastående kombination av kaka och konfekt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

3 ägg
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
2 msk konjak
2 msk aprikosmarmelad

Garnering:
50 g sötmandel (knappt 1 dl)
150 g mörk choklad
2 msk matolja

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl med kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet.

Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.

Lägg smörpapper på ett galler. Sockra papperet och stjälp sedan upp kakan på det. Dra bort bakplåtspapperet och låt kakan kallna.

Finfördela kakan i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Smaka av med konjak och marmelad.

Rulla 12 bollar av smeten. Lägg bollarna på ett fat. Låt dem stå i kylen medan garneringen förbereds.

Gör garneringen. Skålla, skala och strimla sötmandeln. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg bitarna i en djup tallrik. Tillsätt oljan.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Blanda i mandeln under omrörning.

Doppa bollarna i mandelchokladen. Se till så att de blir ordentligt täckta. Använd en gaffel så går det lättare att få chokladen jämnt runtom. Låt konjaksbollarna stå i kylen cirka en timma.
Visningar:
681
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.