Konjakskransar

Visst kan det vara lite besvärligt att baka de här kakorna, men är man lätt på handen när man rullar och virar längderna så brukar det gå galant.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 30 st

Ingredienser

125 g smör eller margarin
Drygt ½ dl strösocker
1 äggula
1½-2 msk konjak
3½-4 dl vetemjöl
Smör eller margarin till plåten

Gör så här

Rör matfettet vitt. Tillsätt sockret och rör smeten porös.

Blanda i äggula, konjak och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och lägg den kallt en stund.

Rulla ut degen till smala längder. Vira dem två och två och skär ca 10 cm långa bitar.

Forma kransar och lägg på smord plåt. Grädda 5-10 minuter i 225 grader. Låt kransarna kallna på plåten.
Visningar:
1138
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR