Konstnärens fruktpaj

Konstnärens fruktpaj

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10
Konstnärens fruktpaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g margarin
1 äggvita

Citronkräm:
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk socker
2 ½ dl mellangrädde
½ citron

Pensling:
75-100 g blockchoklad

Garnering:
Bananer
Jordgubbar
Gelé, ljus

Gör så här

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull.

Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft. Tryck ut degen i en pajform med låg kant (ca 25 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Riv blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

Ugnstemperatur 225º
Visningar:
2923
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Fruktpaj recept
Mycket god fruk..
över 2 månader
Buffedessert
av Sylvia
över 2 månader
Yoghurtglass va
över 2 månader
Fruktpaj från V
av Riddan
över 2 månader
Tropisk fruktpa..
av Queenie
över 2 månader
Fruktpaj..
över 2 månader