Korintkaka

Mums!

Betyg (0 röster)
Korintkaka

Ingredienser

1-2 msk smör
Salt
½ dl fint, osötat veteströbröd
400 g korinter
½ dl vetemjöl
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
Rivet skal av 1 blodapelsin
1 tsk bakpulver
3 dl ( 200 g) vetemjöl
½ dl nypressad apelsinsaft
(2 msk konjak)

Gör så här

Smörj en rund hålform som rymmer 2 liter. Strö eventuellt lite salt i smöret, högst 1 kryddmått, och skaka sedan runt riktigt finmalet ströbröd så att det fäster överallt på formens insida.

Lägg korinterna i sil och spola dem i hett vatten, låt rinna av väl och badda dem torra med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 dl mjöl, så sjunker de inte till botten under gräddningen.

Rör smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i ett ägg i sänder, rör en stund mellan varje äggtillsats. Blanda i korinter, apelsinriv, bakpulver och mjöl. Rör raskt i apelsinsaften och fördela smeten i formen.

Grädda i nedre delen av 175-gradig ugn cirka 50-60 minuter. Låt svalna i formen, sedan kakan väl lossats. Droppa eventuellt konjak eller whisky över. Täck den kalla kakan väl med alfolie och låt stå minst ett dygn innan den skärs upp i tunna skivor
Visningar:
1123
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Korintkaka recept
Korintkakar med..
av Bodil56
över 2 månader
Farmor Astrids
över 2 månader
Korintkakor
av MrsC
över 2 månader
Tant Ediths kor
över 2 månader
Korintkakor
av Lilloo
över 2 månader
Korintkakor
av UllaC
över 2 månader