Korv- och rotsaksgryta

Korv- och rotsaksgryta

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Korv- och rotsaksgryta

Ingredienser

300-400 g prinskorv, falukorv eller annan korv
4 medelstora potatisar
1 morot, ca 150 g
150 g kålrot
Ca: 4 dl buljong
2 tsk körvel
1 tsk kummin
3 msk tomatpuré
1 gul lök
100 g vitkål

Gör så här

Skär korven i skivor eller strimlor. Skala potatis, morot och kålrot. Skär dem tärningar. Koka upp buljongen. Lägg i körvel, kummin, tomatpuré, potatis, morötter och kålrot. Låt sakta koka under lock ca 10 min.

Skala och skiva löken. Strimla vitkålen fint. Lägg dem i kastrullen. Låt koka ytterligare ca 10 min. Lägg i korven. Låt grytan bli genomvarm. Servera med bröd.
Visningar:
5794
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Rotsaksgryta me
av Lilloo
över 2 månader
Rotsaksgryta me
över 2 månader
Kött- och rotsa
över 2 månader
Rotsaksgryta un
av Fin
över 2 månader
Fisk- och rotsa
av kerkja
över 2 månader