Korvlasagne

Med prästost och ruccola. Recept av landslagskocken Tom Sjöstedt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Korvlasagne

Ingredienser

100 g ölkorv vitlök
300 g kumlakorv eller grillkorv skinnfri
200 g färska lasagneplattor
500 g krossade tomater
2 gula lökar
1 msk olivolja
½ kruka färsk basilika
4 msk chilisås
4 dl lätt crème fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
200 g riven prästost
Salt
Svartpeppar
2 knippen ruccola
1 dl röd pesto
3 msk rostade pinjenötter

Gör så här

Finhacka löken och och skina all korv tunt. Fräs korv och lök i olivolja. Slå på tomater och chilisås. Låt sjuda ca 3 minuter.

Blanda i basilika och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda créme fraiche och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Varva lasagne, tomatsås, créme fraiche och ost. Avsluta med lasagneplatta och ost.

Grädda i ugnen på 170 grader ca 25 minuter. Toppa med rucola, röd pesto och pinjenötter.
Visningar:
2974
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Korvlasagne
av lennali
över 2 månader