Kotlett med cumberlandsås

En klassiker från de brittiska öarna. Den friska, sötsura vinbärssåsen ger en fin smak åt den möra fläskkotletten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 fläskkotletter à 120 g
½ tsk svartpeppar
½ tsk rivet citronskal
1 msk smör eller margarin

Sås:
1 dl röd vinbärsgelé
2 msk portvin eller köttbuljong
1 msk maizena
2 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 krm torr senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Strö svartpeppar och rivet citronskal över fläskkotletterna. Hetta upp matfettet i en teflonpanna på medelvärme. Lägg ner kotletterna i stekpannan och stek tills de är genomstekta, ca 10-15 minuter. Vänd dem en gång.

Smält gelén i en kastrull. Blanda portvin och maizena i en skål. Blanda väl. Vispa ner blandningen i den smälta gelén. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner färskpressad citron, citronskal, senap, salt och peppar.

Lägg upp kotletterna på tallrikar. Häll såsen ovanpå kotletterna. Servera genast.
Visningar:
966
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Cumberlandsås recept
Cumberlandsås m..
över 2 månader
Kotletter i kry
över 2 månader
Lättgjord Terri
av styvan
över 2 månader
Lingonyoghurt
över 2 månader
Cumberland
över 2 månader