Kotletter med ostsås

Byt ut den traditionella brunsåsen mot en läcker ostsås och servera sedan såsen till en saftig och smakrik kotlett.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kotletter
Salt
peppar
1 msk smör eller margarin

Till såsen:
200 g ost , grevé eller herrgård
1 mellanstor ättiks- eller saltgurka
2 tsk kapris
2 dl grönsaks- eller köttbuljong
0,5 dl matlagningsyoughurt
1 msk maizenamjöl
Salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Torka av kotletterna, snitta kanterna på ett par ställen och krydda båda sidor med salt och peppar.

Förbered såsen: Riv osten grovt, tärna gurkan, hacka kaprisen.

Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna och bryn kotletterna ca 5 minuter på var sida. Ta upp dem och håll dem varma i en täckt form i ugnen på 75 grader.

Späd ut skyn i stekpannan med buljongen och låt det svalna. Skumma av fettet på ytan.

Häll den kalla buljongen i en kastrull och ge den ett uppkok. Vispa ner youghurt. Tillsätt osten och låt den smälta ner i såsen. Blanda maizenamjölet med gurka och kapris och rör ner i såsen. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och runda av med grädde. Servera på varma tallrikar.
Visningar:
1488
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Ostsås recept
Kycklinglasagne..
av zonale
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader
Krämig lasange
av tina62
över 2 månader
Krämig pastagra
av kekke46
över 2 månader
Krämig kassler
av Disen
över 2 månader