Kräftstjärtar i sötsur sås

Kräftor använder jag till mycket. Här är ett gott recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Kräftstjärtarna:
200 g Havskräftstjärtar
2 Äggvitor
2 tb Vetemjöl
2 ds Salt
1 tb Smör eller margarin
4 tb Matolja

Sötsur sås:
1 tb Finhackad lök
1/2 dl Finhackad grön paprika
1 tb Matolja
1 1/2 dl Buljong t ex hönsbuljong
2 tb Vinäger
1 tb Strösocker
1 1/2 tb Tomatpuré
1/2 ts Kajennpeppar
1 ts Soja
1 ts Arrowrot eller potatismjöl

Gör så här

1 Gör först i ordning såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och paprikan mjuk. Häll i buljongen.

2 Smaksätt med vinäger, socker, tomatpuré, soja och kajennpeppar.

3 Blanda arrowrot eller potatismjöl med lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Håll såsen varm men koka den inte mer.

4 Låt kräftstjärtarna fukta av på ett hushållspapper - särskilt viktigt om du använder djupfrysta.

5 Vispa äggvitan till skum och vispa i mjöl och salt. Lägg kräftstjärtarna i smeten.

6 Hetta upp margarinet och oljan i en stekpanna eller tjockbottnad vid kastrull. Lägg försiktigt i kräftstjärtarna - inte alla på en gång - och stek dem knapriga och gyllenbruna ett par minuter på varje sida.

7 Lägg kräftstjärtarna i en skål - häll såsen över och servera GENAST.

Servera kokt ris till - gärna det sydasiatiska Jasmineriset (mums)
Visningar:
992
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader