Krämig äppelpaj på farmor Ankas vis

Denna pajen är helt ljuvlig. Krämig och smakrik. Och extra gott med ett knaprigt lock på =)

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 pkt färdig pajdeg eller smördeg
2 ägg
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
ca ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 äpple
1 tsk kanel
1 ½ dl russin
70 g hackade mandlar eller hasselnötter

Gör så här

Vispa ägg och socker i en kastrull. Blanda grädde och mjölk och vispa ner mjölet. Vispa ner i äggsmeten. Koka upp allt under ständig vispning tills det får ett rejält uppkok. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna. Skala och skär äpplena i klyftor och blanda med kanel. Vänd ner i krämen tillsammans med russin och hackade mandlar.
Fodra en form med ena degen och nagga. Förgrädda i ugn 200 grader ca 10 - 15 minuter. Fyll med äppelkrämen. Täck med den andra degen, kläm fast i kanterna och skär ut några lufthål. Pensla med uppvispat ägg och gädda i 175 grader ca 45-50 minuter. Serveras varm med vaniljglass till.
Visningar:
4125
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader